top of page

ZAŠTITA PRIVATNOSTI (GDPR)

1. UVOD

Misija RURAL ESCAPE TOURS j.d.o.o. (turistička agencija, Stjepana Radića 3, 43284 Hercegovac, OIB: 58780551453) je . otkrivanje, predstavljanje i poticanje na posjet skrivenim malim mjestima da bi Vam pružili jedinstveno iskustvo aktivnog odmora na ruralnom području. Vaša privatnost nam je važna, stoga težimo prema jasnom informiranju o prikupljanju, korištenju, obradi Vaših osobnih podataka i informiranju s kime dijelimo Vaše osobne podatke prilikom korištenja usluga.
Mi smo turistička agencija specijalizirana za ruralni turizam. Osobe koriste naše usluge za putovanja da bi doživjeli jedinstveno iskustvo aktivnog odmora. Naša Politika privatnosti primjenjuje se na bilo koju osobu koja koristi naše usluge.
Politika privatnosti usklađena je prema Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR – General Data Protection Regulation) te Vas informiramo i time nudimo našim klijentima izbor o podacima koje prikupljamo, koristimo i dijelimo na način opisan u ovoj Politici privatnosti i našim Općim uvjetima poslovanja.
1.1. USLUGE
Naša Politika privatnosti, kao i naši Opći uvjeti poslovanja, odnose se na Vašu upotrebu naših usluga. Politika privatnosti primjenjuje se na ruralescapetours.com, komunikaciju i usluge, kao i na komunikaciju prilikom upita za posebno dizajniranje turističkih programa i sličnih usluga. Ova politika privatnosti ne odnosi se na usluge za koje se navodi da posluju prema različitim pravilima privatnosti.
1.2. KONTROLER PODATAKA
Ako se prijavite za naše usluge i/ili programe, Rural Escape Tours će biti kontroler Vaših osobnih podataka, u smislu prikupljanja, obrade i korištenja u daljnjoj komunikaciji s našim suradnicima. U tom slučaju Vaši osobni podaci podliježu ovim Pravilima o privatnosti.
Ako ste posjetitelj našeg web mjesta, prikupljanje Vaših podataka podliježe Uvjetima Wix.com (web operater) i Google Analyticsa.
1.3. PROMJENA
Rural Escape Tours može izmijeniti ovu Politiku privatnosti. Slobodno nas obavijestite ako se protivite bilo kakvim promjenama. Vaše daljnje korištenje naših usluga, postaje podložno ažuriranim Pravilima privatnosti te znači daljnje prikupljanje, korištenje i/ili dijeljenje vaših osobnih podataka prema posljednjih izmjenama.
2. PODACI KOJE PRIKUPLJAMO
RURAL ESCAPE TOURS j.d.o.o. izričito navodi koji podaci su potrebni za izvršenje rezervacije i programa. Obavezujemo se pružati zaštitu osobnih podataka korisnika, tako da prikupljamo samo osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Informiramo korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za marketinške akcije. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici RURAL ESCAPE TOURS-a i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
2.1. PODACI KOJE NAM VI DOSTAVITE
Dostavljate nam Vaše podatke kada ste zainteresirani i/ili imate upita vezanih uz naše usluge i programe.
Kada nam se obratite vezano za usluge i programe putem e-pošte ili ispunom rezervacijskog obrasca, tada prikupljamo i koristimo Vaše ime i prezime, e-adresu, kontakt broj u svrhu ispune Vašeg zahtjeva.
Vaš je slobodan izbor dostaviti nam dodatne informacije ili ostale podatke koje želite napomenuti kada ispunjavate rezervacijski obrazac ili nam šaljete e-poštu. Ti podaci nam pomažu kako bismo efikasnije komunicirali vezano za usluge i programe koje pružamo.
Prilikom potvrde rezervacije, kako bismo ispunili naše obveze, možemo Vas tražiti dodatne podatke u slučajevima: ako je propisano zakonom; za izvršavanje zakonskih obveza; prilikom sklapanja ugovora o organiziranju putovanja, izleta i prilikom posredovanja u pružanju usluga smještaja te prilikom izvršenja programa navedenih na ovoj web stranici.

2.2. PODACI PRIKUPLJENI OD TREĆE STRANE
Mogući prikupljeni podaci od treće strane dolaze od strane poslužitelja globalne mreže i korištenja kolačića. RURAL ESCAPE TOURS web stranica koristi wix.com kao operatera web stranice i oglašivačkog kanala te Google Analytics (statistički softver) u svrhu provođenja remarketing oglašivačkih kampanja. Prema zadanim postavkama, wix.com i Google Analytics, bilježi podatke poput: informacije o stranici i informacije o korisniku. IP adresa nije dostupna u Google Analytics jer je to osobna identifikacija (PII) koja krši uvjete usluge Google Analytics.
Kako bi se olakšalo pregledavanje naših web-stranica, naš poslužitelj globalne mreže koristi kolačiće. Prilikom pristupa našoj stranici, ponuđen vam je izbor želite li ili ne koristiti kolačiće. Pristankom, dajete suglasnost korištenja kolačića i podataka koji iz njih proizlaze.
Detaljniji opis o načinu korištenja prikupljenih podataka od treće strane i korištenju kolačića nalazi se u posebnom dokumentu Korištenje kolačića.
3. KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA
Prilikom Vaše potvrde rezervacije, osobni podaci se koriste u svrhu bilježenja rezervacija, izrade računa i vaučera te ih prosljeđujemo relevantnoj trećoj osobi koja je izravni pružatelj/izvršitelj usluge ili programa koju ste rezervirali i platili preko RURAL ESCAPE TOURS.
Vaše osobne podatke prikupljamo radi: što učinkovitijeg odgovora na vaš upit, osiguranja i izvršenja pružanja tražene usluge i/ili programa, održavanja pružanja kvalitete naših usluga i naše interne statističke obrade podataka, promocije naših usluga ili programa te radi mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala.
3.1. NAČELA KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA
RURAL ESCAPE TOURS cijeni Vašu privatnost i zbog toga poslujemo prema sljedećim načelima:
• Izričito navodimo koji, kada i zašto su nam potrebni Vaši osobni podaci,
• Prosljeđujemo Vaše osobne podatke relevantnoj trećoj osobi koja je izravni pružatelj/izvršitelj usluge ili programa koju ste rezervirali i platili preko RURAL ESCAPE TOURS,
• Koristimo Vaše osobne podatke za obradu Vaših zahtjeva unutar RURAL ESCAPE TOURS poslovanja,
• Uz Vašu suglasnost, povremeno Vas obavještavamo o novostima koje se tiču usluga ili programa samog RURAL ESCAPE TOURS poslovanja.
Ako uočite da RURAL ESCAPE TOURS j.d.o.o. ne postupa prema ovim načelima ili imate bilo kakvu drugu primjedbu vezanu uz način poslovanja, obavijestite nas na info@ruralescapetours.com i mi ćemo upotrijebiti sve napore da istražimo i ispravimo problem što je prije moguće.
3.2. WEB REZERVACIJSKI OBRAZAC I E-POŠTA
Kada nam se obratite vezano za usluge i programe koje pružamo, od Vas zahtijevamo Vaše ime i prezime, kontakt broj i e-adresu. Prilikom ispune kontakt obrasca, Vaš je slobodan izbor upisati ostale podatke koje želite napomenuti u obrascu ili putem e-pošte.
Navedene podatke, obavezne i neobavezne, pohranjujemo pod Vašim imenom u RURAL ESCAPE TOURS sustav i koristimo ih u svrhu ispune Vašeg zahtjeva i tijekom provedbe rezerviranog programa i/ili usluge. Nakon izvršenja programa i usluge, podaci ostaju u našem rezervacijskom sustavu i arhivi te se mogu ukloniti ako Vi to zatražite.
Davanjem osobnih podataka, jamčite da su informacije koje ste priložili točne i ispravne.
3.3. ANKETE I UPITNICI
Povremeno, provodimo ankete i upitnike. Podaci koje prikupimo anketama ili upitnicima koriste se isključivo za potrebe RURAL ESCAPE TOURS-a. Anketama provjeravamo zadovoljstvo pružane usluge i programa, a podatke koristimo za statističku obradu iz kojih proizlaze rezultati o uspješnosti i učestalosti provedenih programa. Ti rezultati nam pomažu za daljnje razvijanje kvalitetnih usluga i programa kako bi slijedili svoju misiju i omogućili jedinstveno iskustvo putovanja.
Rezultati i anketni podaci kojima se mjeri kvaliteta pruženih usluga ne otkrivaju Vaše osobne podatke.
Prije slanja ankete, pitamo Vas želite li procijeniti uslugu i/ili program u kojem ste sudjelovali.
3.4. OGLAŠAVANJE
Tražimo Vaše posebno dopuštenje ako želite nastaviti komunikaciju i nakon provedbe programa, prilikom nastavka komuniciranja u svrhu posebnih ponuda i akcija. Ako ste dali svoju privolu za primanje elektronskog biltena odnosno newslettera, RURAL ESCAPE TOURS Vam može poslati promocijske informacije e-poštom. Promocijske informacije se odnose na posebne ponude, popuste, informacije o novim programima i uslugama. U ovu svrhu, koristimo Vaše ime i prezime te e-adresu kako bismo Vam dostavili naše newsletter-e.
4. POVJERLJIVOST I DIJELJENJE PODATAKA
Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne zahtijevamo od Vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na svoje stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u programima navedenim na našim stranicama. Vašom suglasnošću potvrđujete korištenje podataka u navedene svrhe.
Prilikom komunikacije s RURAL ESCAPE TOURS, Vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti.
Statistička obrada podataka od strane RURAL ESCAPE TOURS ne sadržava osobne podatke i onemogućuju identifikaciju osobe.
Vaše osobne podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje, osim, u slučaju, ako ste vi to osobno zatražili.
RURAL ESCAPE TOURS ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, čim prije.
4.1. PRAVNA OBAVEZA
Vaše podatke možemo koristiti kada je to zakonom propisano, za sigurnost, prevenciju prijevara i u svrhu istraga. U ovim slučajevima koristimo vaše osobne podatke (uključujući podatke komunikacije) ako mislimo da je to neophodno u sigurnosne svrhe, istraživanja moguće prijevare ili drugih kršenja pravila o zaštiti privatnosti ili ove Politike privatnosti i korištenje kolačića kao i naših Općih uvjeta poslovanja.
Ne prodajemo, ne prenosimo i ne otkrivamo podatke koje prikupimo na svojim web-stranicama bez vaše dozvole, osim:
• u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza,
• u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite vašeg života ili tjelesnog integriteta, a vi onemogućeni dati svoj pristanak za obradu svojih osobnih podataka,
• u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu,
• u slučajevima kada ste vi sami objavili te podatke,
• u slučajevima kad je uključenost druge strane neophodna za ispravno funkcioniranje stranica. U takvim slučajevima, a prije dostave osobnih podataka, RURAL ESCAPE TOURS -a obvezuje na čuvanje poslovne tajne.
4.2. VREMENSKO ZADRŽAVANJE PODATAKA
Vaše prikupljene podatke, koje ste nam prvobitno pružili radi upita i/ili rezervacije usluga, zadržavamo do izvršenja programa, tijekom izvršenja programa i nakon provedenog programa ili druge zatražene usluge.
Zadržavamo podatke i koristimo informacije kako bismo ispunili naše zakonske obveze, riješili eventualne sporove i provodili naše programe i usluge.
Zaštita Vaših podataka je trajna. U svakom trenutku možete odustati od danih privola i zatražiti prestanak daljnje obrade i korištenje osobnih podataka.
4.3. KONTROLA
Izvještavamo vas obrađuju li se Vaši osobni podaci i koji. Imate pravo na ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka. Na Vaš zahtjev možemo ažurirati, ispraviti ili brisati osobne podatke (ako se dotični podaci još uvijek nalaze u našim bazama podataka), ili ubuduće prestati ih koristiti. Možete povući sve privole koje ste do sada dali te možete uložiti prigovor na obradu podataka. U navedene svrhe, slobodno nas kontaktirajte.

Datum objave: 25.5.2018.
Ažurirano: 28.5.2021.

bottom of page